SyncFab - ICO İnceleme


SyncFab, alıcıları ve donanım üreticilerini aracısız olarak birbirine bağlayarak imalatta devrim yaratmayı amaçlıyor. SyncFab’in üzerinde kurulacağı blockchain teknolojisi sayesinde alıcılar ve satıcılar, satın alma ve tedarik zinciri süreçlerini düzene koyabilecek, fikri mülkiyet haklarını koruyabilecek, kaynak sağlayabilecek ve parça üretimini gerçekli zamanlı olarak izleyebilecekler.

Günümüzdeki Sorunlar

Günümüzde aracılar ve büyük tedarik firmaları, birçok donanım imalat şirketine erişimi denetlemektedir. Fiyatları arttırırlar, fikri mülkiyet koruması sağlamazlar, küçük girişimciler ve orta ölçekli işletmelerin üretim kaynaklarına kolay ulaşmasını zorlaştırırlar. SyncFab ise tüm bu sorunları çözmek amacıyla merkezsiz bir sistem oluşturma peşindedir.

SyncFab Ve Sunduğu Çözümler

2013 yılında kurulan SyncFab, çevrimiçi olarak hizmet veren, merkezsiz bir platform oluşturdu ve alıcı ile satıcıyı bir araya getirdi. Geliştirilen sistem sayesinde alıcıların talepleri tek bir havuzda toplandı ve bu talepler doğrudan üreticilere ulaştı. Bu işlemler için ise akıllı sözleşmeler kullanıldı. Alıcıları ortadan kaldırarak akıllı sözleşmeleri kullanmaksa birçok sorunu çözmeye yaradı. Bu sayede satın alma süreçleri hızlandı, üretim hataları veya gecikmeler sebebiyle oluşan zaman kayıpları ortadan kalktı.
SyncFab oluşturduğu bu sistemi IIoT(Industrial Internet of Things) olarak adlandırmaktadır. Bu sistem sayesinde üreticiler ellerinde bulunan ürünleri doğrudan platform üzerinde listeyebilir. Alıcılar ise platform üzerinden doğrudan alışveriş yapabilirler. Akıllı sözleşmeler sayesinde üretim standartları garanti altına alınır ve alıcılar korunur. Fikri mülkiyet hakları ve ödeme garantisi sayesinde de üreticiler korunur. Platformda blockchain teknolojisi kullanılması sayesinde tedarik zinciri daha hızlı ve maliyeti düşük hale gelir. Ayrıca tüm bunlar platformun ana tokeni olan MFG Token ile güçlendirilmektedir.

MFG Token

SyncFab ekosisteminde kullanılacak olan tokenin adı MFG’dir. MFG token platform içerisinde aktif olarak kullanılacaktır.

Alıcılar MFG Tokenler ile ihtiyaçları olan ürünleri direkt olarak kaynağından ve daha ucuz alabilecekler. Bunun yanında akıllı sözleşmeler sayesinde yapacakları işlemler tamamen şeffaf ve güvenli hale gelecek. Satıcılar ise alıcılara direkt olarak ulaşacağı için pazarlama maliyetlerini en aza indirecek, akıllı sözleşmeler ile ödemeleri garanti altına alınacak, ürün fiyatlarını kendileri belirleyebilecek, baş ağrıtan birçok sorundan kurtuldukları için daha kaliteli ürünler üretebilecekler.
Token Adı: Smart Manufacturing Token
Token Simgesi: MFG
Toplam Token Miktarı: 1,000,000,000 MFG
Token Fiyatı: 1 ETH = 5000 MFG (Değişebilir.)
Genel Satış Başlangıç Tarihi: 15 Şubat 2018

SyncFab’ın soft cap miktarı 15,000 ETH’dir. Ve şu ana kadar 14,347 ETH toplanmıştır. Çok kısa bir süre içerisinde 15,000 ETH’ye ulaşacaklarını düşünüyorum. Eğer yatırım yapmak isterseniz şu anda %10 bonus bulunmaktadır. Ayrıca ICO sürecinde satılmayan tokenler yakılacaktır.


Article Author: Suleiman the Magnificent

Yorumlar